Learning Center

Besides education programes in Dutch, there will be education programes organised in English too, if there are enough attendees.
If you are interested in the 8 day/year education program: Methylation, MTHFR, Nutrigenomics & 23andMe Profesional (in English)
Or you are interested in other education programs in English: email: info@geneticsandlifestyle.nl

Genetics & Lifestyle 2016

Happy Genes LOGO FB education

 

 

Monica van der Lem

Initiator, organisator en docent:

Monica van der Lem

Natuurgeneeskundig Therapeut / Medisch Analiste Klinische Chemie en Hematologie / Passie voor Nutrigenomics sinds 2013 volgt opleidingen op internationaal nivo, oa. bij Dr. Ben Lynch.

 Voor meer informatie over Monica van der Lem (CV)

 

 

 

Wil je meer leren over Methylatie, MTHFR, Nutrigenomics & 23andMe? Door regulatie van de genetica en epigenetica mbv voeding, lifestyle en supplementen?!

Hoe Methylatie en Nutrigenomics samen met een 23andMe Genetisch Profiel Analyse de vernieuwde zienswijzen en behandelwijzen zijn voor het toepassen van orthomoleculaire-, complementaire- en integrale geneeskunde?!

Dit kunnen interpreteren en kunnen toepassen als behandelaar (arts/therapeut) door regulatie van de genetica en epigenetica mbv voeding, lifestyle en supplementen?!

Maar besef ook dat je met deze kennis ook zonder een 23andMe je clienten al veel meer op een causaal nivo kan behandelen omdat je uitgaat van de verschillende stofwisselingsprocessen oa: Methylatie met de Methonine/Homocysteine cyclus en folaat cyclus – BH4 cylus  met COMT MAO en GAD – NO cyclus – Citroenzuurcyclus – CBS met transsulferatie en glutathionsynthese.

Methylatie-in-het-kort-de-allerjuiste-met-MAO-COMT-naam-rechts-voor-standhouders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is veel materie, maar de belangrijkste basiskennis met daarbij de belangrijkste 30 behandelmogelijkheden in een bepaalde hierarchie brengt ons naar een meer nieuwetijds model van complementaire / ingetrale geneeskunde. Het doel is om de verschillende stofwisselingsverstoringen zowel biochemisch en of bio-energetisch te kunnen analyseren / vaststellen, zodat men ook een passende behandeling kan verzinnen. Dit is het nieuwe denken met de mens als Systeem Biologie.

Het “oudetijdsmodel” waarbij men klachten en ziekten relateerd aan verschillende supplementen komt te vervallen.
 
De kunst is om te kunnen vaststellen welke stofwisselingsverstoring er spelen. Ook hier gaan handsvaten voor aangeleverd worden tijdens deze bijscholingen. Zowel de klinische test mogelijkheden als mede ook op bio-energetische wijze.

 


Dr. Ben Lynch, 1 van de inspirators van deze opleiding, foliumzuur is een synthetische stof, de laatste nieuwe inzichten over foliumzuur, al vanaf 220 mcg heeft het een verstorende werking op de stofwisseling. Dus…….. geen foliumzuur meer! Wat nu wel?? Bekijk onderstaande video van Dr. Ben Lynch met vele nieuwetijdse wetenschappelijke onderbouwing, release datum 5 juni 2016.